School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (no title) (continued)

Bí tíghearna na chomhnuidhe i nDún na nGall fad o shoin agus ní gníodh sé dadaích ach ar shuibhal leis ag seilig...

(continued from previous page)
    é agus dubhairt seisean gur Mac a Bháird é. D'fhiafruigh sé de'n ghasúr ar aithin sé an lá eile é, agus dubhairt an gasúr nár aithin sé dadaidh ach leath beithidhigh capaill agus cloigeann duine. Seachtmhain 'na dhiaidh sin chuir an tighearna talamh litir aniar chuig an ghasúr agus d'iarr sé air dhul siar. Lá ar na bhárach d'éirigh an gasúr go luath agus d'imthigh leis siar. Nuair a chuaidh sé siar thug an tighearna talamh litir dó agus d'innis dó gan í a thaisbeáint do dhuine ar bith. Sé seoladh dhearbhráthair an ghasúir a bhí ar an litir agus bhí sé seo 'na chrochadóir sa domhan thoir. Níor imthigh an gasúr i bhfad go dtainic sé suas le maighistear sgoile
    Kilrean, Co. Donegal
    Peadar Mac Diarmuid