School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    an chuidiú seo. Gnídhtear na drilleanaí le céachta agus na h-iomarí le spád. Tamall o shoin ba ghnáthach leóbhtha, úsáid a bhaint as ceachta adhmaid ach ní usaidtear anois iad. Ta cuma agus cruth céachta iarrainn ortha. Ceannuigheann na daoine na spáid ins na siopaí.
    Tig na daoine le chéile fosta leis an síol a gheárradh. Scoilteán an t-ainm atá ar a' giota préata le súil ann agus langan an t-ainm atá ar an giota gan síol. Bruittear na langain fa choinne na gcearc.
    Indiaidh na bpréataí a chiobal caithfear iad a chur. Teigheann aoileach ortha roimh an darna cré. Deántar clasannaí go measardha domhan eadar na drilleannaí no na hiomairí. Annsin indiaidh tamaill fa Mheitheamh caithfear iad a shluaistreadh le tuilleadh crefóige a chur leis na gasraí. Indiaidh sin 'spray 'ortha i gcoinnibh an duibh. Cuirtear seo dha uair ortha
    Kilrean, Co. Donegal
    Amhras Ó Caoimhghín