School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    mine agus meadar leána agus ma d'fhág mise dadaidh mo dhiaidh beir fhéin leat é. Sé dubhairt sí liom nach rabh aici ach naoi ramhaide gamhnaigh agus naoi ngamhna baineanna agus da bhfanfainnse go dtí go mblighthi iad go bhfuigfinn braon dha gcuid bainne agus ní hé sin indiú na indé na imbarach.
    Is iomdha seórt sin lucht siubhal a bíos ann a bhean-a-toighe ce nach dtaoibh-sin mise. Bíonn longaire, lángaire ann, gingire , gaingaire, saidiarí, sacairighe, priocairí, bracaraí, léim lár gearr cailleach agus mná tinncleára. An chead rud a thug mise an bealach seo a bhean a toighe cailín a dtug mé grádh dí, cailín beag íseal, árd, gearr agus gaileaganta fada buidhe a rabh luisnigh in a súilibh, béim ar a ladara agus milliún -
    ( gan críoch)
      1. poetry