School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    'imthigh inghean an roigh síos an bealach mór go bbhfeicfadh sí caide bhí a coingbheált an bhunaidh eile. Chonnaic sé an t-ár sa díog. D'imthigh sí agus d'innis sí do'n athair caidé bhí déanta ag an bhuachall. D'fhiafruigh an t-athair dó cad tuighe a rinne sé sin. Dubhairt sé gur cuma fa dtaoibh de na fearaibh beaga sin, agus d'imthigh sé amach agus thug sé lód eile as an choill. D'imthigh an riogh chuid caillighe na gCearc an oidhche sin agus f'fhiafruigh sé dúithche caidé dheánfadh sé leis. Dubhairt sise leis imtheacht agus seachtar eile buachaill fhághail. Dubhairt a righ go ndeánfadh sé sin, agus d'imthigh sé agus fuair sé seachtar eile buachall. An oidhche sin nuair a chuaidh an righ 'na bhaile
    Kilrean, Co. Donegal
    Peadar Mac Diarmuid