School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    a thiocfadh leat smaointeadh. D'fhiafraigh sé den fhear a ba sinne an bhfaca se a leitheid sin ariamh. Dubhairt seisean go rabh caisleán a bhfad ní ba deise ag a athair. Dubhairt an righ go rabh sin bréagach go maith.Thug sé an fear b'óige annsin fhad le teach a bhí lán óir agus airgid. D'fhiafruigh sé de an bhfaca sé a leithéid sin ariamh. Dubhairt an gasúr go rabh níos mo saibhris ag a athair. Dubhairt an righ go rabh sin bréagach go maith. Thug sé an raithe do'n fhear a b'óige an uair sin, ach bhí siad ag troid i gcomhnuidhe. I gcionn seachtmhaine eile thainig siad arais fhad leis an ríogh ach dubhairt an righ nach dtiocfadh leis socrú a dhéanamh ach go dtabharfadh se a inghean fhéin do'n fhear a b'óige le pósadh, agus an raithe do'n fhear eile. Mhair an bhainfhéis
    Kilrean, Co. Donegal
    Peadar Mac Diarmuid