School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Donegal
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    Dubhairt sise go dtabarfadh agus beirt. Le sin d'imthigh sise amach ar an doras agus cupla ( bomaite) ina dhiaidh sin tháinig sí isteach ar ais agus an mhin léithí. " Fág sin in do chófra agus ní bhéidh do chófra follamh a choídhche gan min"
    D'fhág sí ann é agus líon an cófra suas agus bhí sé i gcomhnuidhe lán. Tháinig eagla uirthi sa deireadh agus d'imthigh sí léithi fhad leis an tSagart mór Ó Gallchobhair, na Gleanntaí.D'innis sí an sgéal dó agus thug seisean oifig díthe agus dubhairt sé leithi é a chur san chófra agus go rachadh sé síos , agus gan baint ná pairt a bheith aici leobhtha sin níos mó nó gur sidheógaí a bhí ionnta.
    Tá ballógaí sean scoile thíos ag coirneál na binne móire agus ta sidheógaí ann. Bhí fear ag dul a dhéanamh teach ag an bhinn mhór am amháin agus shíl sé go dtabharfadh sé leis clocha o'n t-sean scoil. Thug , agus nuair a bhí deireadh ar shiubhal aige ní rabh a shaith aige. Thoisigh sé ag tógailt cloch a bhi thíos faoi'n
    Kilrean, Co. Donegal
    Peadar Mac Diarmuid