School: Baile an Chaisil C., Clochar na Trócaire

Ballycastle, Co. Mayo
An tSr. Aingeal

1. I bhfad ó shoin bhí go léor bóithre cumhang cam déanta ins an bCondae seo. Ní'l a fios agam an raibh siad i n-aon Condae eile nó nach raibh.
    Ní'l a fhios agam cé', gnaithe a bhí dóibhthe. Tá a lorg le feiceáil go fóill i n-áiteachaibh uaigneacha. Bóithre an t-Iarla ruadh a tugtar ortha go lá indiu. Tar éis sin rinneadh boithre an bharraibh na gcnoch le faithcíos roimh robalaidhthe. Cuireadh claidhe ar gach taobh acu acht chomh beag sin ba dhoiligh a rádh gur bóithre chor ar bith ar bith a bhí innta. Bhí siad uilig cumhang. Tar éis tamaill rinneadh na boithre atá againn indiu.
        1. public infrastructure
    Pádhraigín Ní Ghiollaruaidh