School: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mayo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (continued from previous page)
    dearfadh sé leis. Dubairt an fear bocht go raibh sé sásta. Dubhairt an fear dubh annsin leis go ndearfadh an gasúr a bhí sa teach leis sneófartaí an oidhche sin agus gan "Dia linn" a radh leis agus go ndearfadh sé an darna h-uair é agus gan tadaí a radh leis agus go ndeanfadh sé an triomadh h-uair é agus gan thadaí a radh leis. Chuaidh an fear abhaile annsin agus nuair a thainic an oidhche rinne an gasúr sneófartaí. Dubhairt an leas-mháthair "Dia linn". Rinne sé an darna h-uair é agus dubhairt sí an rud céadhna. Rinne se an triomhadh h-uair é agus dubairt sí "Dia linn, a leinbh, Dia linn a leinbh, dá mbeith do mháthair beo deirfeadh sí. "Dia agus Muire linn". Bhí an gasúr sabailte annsin aice agus
    Síghle Bairéad
    Brighíd Bean Bairéad