School: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mayo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (continued from previous page)
    gcorp go dtí an doras agus thar n-ais aríast agus thug an t-anam póg do'n corp gach uair acú. Chuir sé sin iongnamh a chroidhe ar Phadhraig Naomtha agus d'fiafruigh sé d'ár Slanuightheoir faoí. Arsa an Slanuightheoir leis. Uaigneas a bhí ar an anam i ndiaidh an cuirp dhilis machanta a chuinigh chómh glan ar an saoghal seo é.
  2. Bhí gasúr beag ann uair amháin agus fuair a mhathair bás agus phós a athair aríast. Bhí an leas-mhathair in a droch ceann de'n gasúr, agus b'éigin dhó bheirt amuigh i gcómhnaidhe ar an sliabh ag tabhairt fhaire de bha agus de
    Síghle Bairéad
    Brighíd Bean Bairéad