School: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mayo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (continued from previous page)
    agus é ag léigheamh Aifrinn. D'innis an sagart dhó an gnaiththe a bhí isteach aca. Dúbhairt sé go gcaitheadh sé theacht leó chuig an Pápa agus cuideadh leó freisin an sagart coimhthígheach a fhághail. Rinne an stócach sin acht bhí brón air sgaramhaint leis an áit 'na raibh dhá bhliadhan déag dá shaoghal caitthe aige gan cur isteach ná amach ag aoinne air.
    Fuair siad an sagart agus thriall siad leóbhta chuig an Róimh. Chómh luath agus tháinic siad go geataí an pháláis dubhairt an Pápa go raibh peacach ag teacht. Chuadar uilig chun faoisdin agus ba é an sagart coimhthígheach an peacach.
    Dúbhairt an Pápa go raibh faitcíos air nach dtigeadh leis aithríghe a dheanamh. Dúbhairt an Pápa leis nuair bheadh sé ag dul
    AT0756B: The Devil's Contract
    Máire Ní Gacháin